Acasa
Info
Argument
Academica
JammerGroup
Art
Link
FAQ
Kumofost

A trecut si "Ziua in care nu ai cumparat nimic". O sa povestim aici ce s-a intamplat, asa ca puteti sa tot intrati in zilele urmatoare, fiindca il vom updata constant. Pana atunci, iata cum suna biletul pe care l-au primit cei care au venit la patru la Grozavesti (click pe el ca sa-l vedeti mai mare):

 

BUY NOTHING DAY --- ZIUA IN CARE NU CUMPERI NIMIC
_________________________________________________

||26 NOIEMBRIE||


1. NON-ACTIUNE
---------------------

E simplu. Pe 26 noiembrie nu cumparam si nu vindem nimic.

De ce pe 26 noiembrie si nu in alta zi?

26 noiembrie e ultima sambata a lunii, sambata cu care incepe Sezonul Cumparaturilor. Din ziua aceasta si pana la sfarsitul anului, consumam la greu. Suntem indemnati, sfatuiti, flatati, invitati, obligati, rugati, excitati, impinsi, implorati sa cumparam. Pentru asta sunt aruncate in joc instrumente puternice si incredibil de penale: mass media shit, plictiseli publicitare, folosirea sarbatorilor religioase si a actului gratuit al daruirii in scopuri comerciale.

Daca pana acum le-a cam mers, anul asta o sa aiba o surpriza.

"Ziua in care nu cumperi nimic" e sarbatorita in peste 50 de tari din intreaga lume. In America de Nord aceasta zi cade in "Vinerea Neagra" (prima zi dupa Thanksgiving Day, in care vanzarile ating nivelul maxim). In Europa si in restul lumii, BND e sarbatorita o zi mai tarziu, sambata.

Lasa balariile cu "I love shopping", vezi de tine pentru o zi. Bruiaza un pic sistemul, se poate si altfel.


2. ACTIUNE

--------------

*** Vrei sa faci MAI MULT decat sa NU cumperi?

Atunci raspandeste anuntul asta. Trimite-l catre toti oamenii pe care-i stii interesati. Posteaza-l pe forumuri si grupuri de discutie. Pune-l pe site-ul sau pe blog-ul tau. Formeaza o comunitate alternativa. Creeaza ritualuri demente in Catedralele Consumului din orasul tau.


*** Vrei sa faci SI MAI MULT?

Bucuresti: 26 noiembrie, ora 16:00, metrou Grozavesti (oricare dintre iesiri - vom fi multi). Poarta o banderola alba pe mana stanga, sa te recunoastem. Vei primi acolo un bilet care contine mai multe detalii.

Intra pe FORUM. Discutam mai multe acolo.

Multumim Adbusters.org pentru sprijin.